• A slovo bolo u Boha...

          • Naša škola sa tradične zapája do recitačnej súťaže "....A slovo bolo u Boha.... Tento rok nás reprezentovala Terezka Trnková z 9.A. V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 13. februára 2024, s prednesom básne Pecko Sprostáčik od Milana Rúfusa obsadila 1. miesto s postupom do celoslovenského kola. Organizátorom krajského kola bolo Združenie katolíckych škôl Slovenska a Gymnázium Angely Merici v Trnave.
             V sobotu 23. 3. 2024 sa Terezka v Bratislave zúčastnila celoslovenského kola už 30. ročníka recitačnej súťaže "... a Slovo bolo u Boha...". Odbornú porotu tvorili: doc. Zdenka Pašuthová, ArtD., PaedDr. Peter Lazový a Mgr. art. Martina Koval Majerníková. Vo veľkej konkurencii obsadila 2. miesto celoslovenského kola v 4. kategórii v prednese poézie (organizátori boli Združenie katolíckych škôl Slovenska a Spojená školy Svätej Rodiny v Bratislave). K tomuto úspechu Terezke touto cestou blahoželáme a vďačíme za jej úsilie, vytrvalosť a ochotu.

          • 22. marec – Deň vody

          • 22. marec je vo svetovom kalendári známy ako Deň vody. Aj my sme si tento deň pripomenuli v našej škole nielen oblečením pripomínajúcim tento – pre náš život tak veľmi potrebný – živel, ale aj výzdobou tried či rôznymi aktivitami, diskusiami, ktoré sa týkajú tejto, čím ďalej, tým viac pálčivej témy. Predovšetkým sme si všetci chceli pripomenúť, aké je veľmi dôležité vážiť si vodu a jej zdroje a takisto upozorniť na ekologické problémy súvisiace s vodou. Snáď sa nám so žiakmi aspoň trochu podarilo nájsť hoci len drobné riešenia, vďaka ktorým nikdy nebudeme musieť pocítiť nedostatok tejto životodarnej tekutiny.

          • Obvodné kolo – Hollého pamätník

          • V dňoch 19.03. a 21.03. 2024 sa v priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave uskutočnilo obvodné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Pred odbornú porotu sa so svojimi veselými i smutnejšími recitačnými ukážkami odvážne postavili aj žiaci našej školy.
            V I. kategórii nás reprezentovali žiaci Martin Greguš z 3.A a Miriam Akay zo 4.A , ktorá si vybojovala 3. miesto v prednese poézie.
            V II. kategórii súťažili žiaci Natália Roščáková z 5.A v prednese prózy a Matej Trnka z 5.A, ktorý v prednese poézie vo svojej kategórii zvíťazil.
            Medzi najstaršími o postup do ďalšieho kola zabojovali žiačky z 9.A, Zdenka Krajčovičová a Terézia Trnková, tá v prednese poézie získala 2. miesto.
            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu a postupujúcim prajeme v ďalšom kole veľa šťastia!

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Okresné kolo geografickej olympiády sa uskutočnilo 12.3.2024 v Trnave. Z našej školy sa zúčastnili Ema Nemčeková a Zdenka Krajčovičová v kategórii E, Diana Vargová v kategórii F a Juraj Píšťanský v kategórii G. Ďakujeme všetkým za vynaložené úsilie a čas venovaný príprave na súťaž.
            Najlepší výsledok dosiahol práve najmladší súťažiaci. Juraj Píšťanský sa stal úspešným riešiteľom a obsadil 1.miesto okresného kola geografickej olympiády. Blahoželáme!

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • 5.2.2024 sa v Trnave konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali Richard Sékely  a Jonatán Ondrejička v kategórii F, Michal Svíba a Diana Vargová v kategórii E, Aneta Suchoňová a Filip Šuran (úspešný riešiteľ) v kategórii D, Ella Turoňová (úspešná riešiteľka) a Daniela Demková v kategórii C. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy. K úspešnému riešeniu náročných úloh blahoželáme!

          • Riaditeľské voľno - 20.03.2024

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Križovanoch nad Dudváhom oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a na základe súhlasu zriaďovateľa

            udeľuje žiakom 5.-8. ročníka

            Základnej školy s materskou školou v Križovanoch nad Dudváhom

            riaditeľské voľno

            dňa 20.marca 2024

            z dôvodu organizačného zabezpečenia celoplošného testovania žiakov 9. ročníka – Testovanie 9-2024.

            Žiaci 5. - 8. ročníka sú automaticky odhlásení z obedov.

             

            Žiaci 1. - 4. ročníka ZŠ s MŠ sa učia podľa riadneho rozvrhu hodín.

            ŠKD a materská škola bude v bežnej prevádzke.

          • Športová akadémia Mateja Tótha aj na našej škole

          • Aj naši žiaci z 1. stupňa majú možnosť v rámci telesnej výchovy sa zapojiť do tréningov Športovej akadémie Mateja Tótha. Na tréningoch sa venujú všeobecnej pohybovej príprave, ktorá je potrebná pre každý šport. Deti sa pripravujú na športové výkony, učia sa správne vykonávať pohyb a formy, akými sa to realizuje, sú plné radosti a hier. 

            Podrobnosti: https://www.akademiamatejatotha.sk/

          • Lyžiarsky výcvik siedmakov a ôsmakov

          • Naši siedmaci a ôsmaci sa v tomto školskom roku zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Skalke pri Kremnici. Pod vedením našich inštruktorov a učiteľov sa naši žiaci naučili základy lyžovania a tí, čo už na lyžiach stáli, sa zdokonalili v technikách lyžovania. Snehu už bolo síce pomenej, aj slniečko sa častejšie skrývalo, no podmienky na lyžovanie boli dobré. Z lyžiarskeho výcviku sme odchádzali plní zážitkov.

          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že v termíne 04.03.2024 – 08.03.2024 bude prerušená prevádzka materskej školy pri ZŠ s MŠ Križovany nad Dudváhom z technických príčin – odstávka a prerábka plynomeru v uvedenom termíne.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Deviataci na exkurzii v Múzeu holokaustu v Seredi

          • V piatok, 16.2.2024, navštívili žiaci 9. ročníka Múzeum holokaustu v Seredi. Poznávaniu tejto časti našich dejín sa venujú na hodinách dejepisu, ale komentovaná prehliadka bývalého pracovného tábora v Seredi, bola pre každého silným zážitkom. Exkurzia sa niesla v duchu myšlienky, že práve vedomosť mladej generácie o hrôzach, ktoré sa diali v polovici 20.  storočia, je predpokladom toho, aby si nič také už nikdy v budúcnosti nezopakovalo!

          • Hollého pamätník- 1. stupeň

          • 13. 2. 2024 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili na školskom kole recitačnej súťaže – Hollého pamätník. Výber tých najlepších bol naozaj náročný. 

            Poézia:

            1. Miriam Akay

            2. Šimon Farkaš

            3. Dominika Vašková

            Próza:

            1. Martin Greguš

            2. Michal Málek

            3. Damián Hullman

            .„Čítanie sú otvorené dvere do čarovného sveta.“– Francois Mauriac

          • Beseda s policajtom

          • Dňa 6.2.2024 žiaci I. stupňa absolvovali besedu s kapitánom Michalom Kuzmom. Beseda začala zaujímavým a pútavým rozprávaním o bezpečnom prechádzaní cez cestu. Deti si zopakovali ako bezpečne jazdiť na bicykli s použitím reflexných prvkov a prečo je dôležité nosiť prilbu, chrániče a hlavne, ako byť pozorný a ostražitý. Pripomenuli si, že doprava nás sprevádza celý život a zároveň si uvedomili, že dobré zvyky chodcov, cestou do školy a späť, sú tiež na celý život. Preto si zopakovali niektoré dopravné značky a pravidlá cestnej premávky.  

                        Diskutovalo sa o povinnostiach policajtov a rozprávalo sa o pravidlách, ktoré treba dodržiavať na strelnici. Beseda bola užitočná, pripomenuli sme si dôležité pravidlá, aby sme svojím správaním neohrozili seba ani ostatných. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie.

          • Karneval

          • Dňa 6.2.2024 sa v telocvični našej školy uskutočnil karneval. Zúčastnili sa ho žiaci prvého stupňa v nadherných a originálnych maskách. Jednotlivé družstvá mohli súťažiť o pekné ceny. Mnohým štastlivcom sa podarilo získať zaujímavé ceny v tombole. Po súťažiach nasledovala diskotéka. Každý žiak odchádzal domov s malým darčekom. Karneval sa všetkým veľmi páčil. Tešíme sa na stretnutie opäť o rok!

          • Projektové vyučovanie v IV.A

          • Naši štvrtáci na hodinách prírodovedy pátrali po tom, ako funguje naše telo. Usilovne sa pripravovali na hodiny, aby získali čo najviac vedomostí. Na záver vypracovali v tímoch pekné projekty, ktoré všetkým priniesli radosť.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • V januári tohto roku sa v Trnave konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, na ktorom našu školu zastupovali žiaci Michal Svíba zo 7A a Kristína Šulcová z 9A. Obaja v silnej konkurencii boli úspešnými riešiteľmi a touto cestou im ďakujeme za účasť a peknú reprezentáciu.

          • Karneval

          • Základná škola Križovany nad Dudváhom organizuje karneval pre žiakov 1. stupňa ZŠ dňa 6. februára 2024 o 14.00 – 16.30 hod. v telocvični ZŠ.

            Tešíme sa na super zábavu a fantastické karnevalové masky!

             

             

          • Prerušenie prevádzky MŠ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že vzhľadom na vysokú chorobnosť detí v MŠ a na základe odporúčania RÚVZ Trnava sa prevádzka MŠ prerušuje v dňoch 30.01.2024 - 02.02.2024. Všetky deti MŠ sú automaticky odhlásené zo stravy v ŠJ.

          • ĎALŠÍ ÚSPECH POTEŠIL

          • V decembri sa uskutočnilo vyhodnotenie okresnej výtvarnej súťaže Štedrá večera.

            Žiačka IV.A triedy Sofia Madarová nas potešila svojim umiestnením. Jej výkres sa umiestnil na prvom mieste.

            Srdečne blahoželáme.

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Križovany nad Dudváhom
      • +421 911 252373
      • zástupca ZŠ: +421 911 952373 zástupca MŠ: +421 33 5584191 zborovňa: +421 910 277750 ŠJ: +421 33 5584293 ŠKD: +421 903 357577 finančný účtovník: +421 33 5340617 mzdový účtovník-personalista: +421 33 5584274
      • Križovany nad Dudváhom č.250 919 24 Križovany nad Dudváhom Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje